Back

Property Details

Home

For Sale - Old Saltwood Lane, Saltwood, CT21 - £299,950

Front, Old Saltwood Lane, Saltwood, CT21

SITUATION
The property is situated in the heart of the sought-after village of Saltwood, just off the pretty village green and seconds from the refurbished village hall. There are two excellent primary schools, a pub/hotel, village convenience store, restaurant and bus stops, all within a short walk. Brockhill Performing Arts College and extensive country park are both under half-a-mile distant. The Cinque Ports Town of Hythe, approximately 1 miles down the hill, provides a wide range of amenities including 4 supermarkets (including Waitrose, Sainsburys and Aldi) and a bustling High Street offering various independent shops, cafes, restaurants and boutiques, together with a selection of sports and leisure facilities, golf courses, swimming pool, etc.

Communications are excellent with Sandling Railway Station (London 90 minutes) only a mile away and the High Speed Rail Link offers journey times to London of under an hour available from Folkestone and Ashford stations. The M20 (Junction 11) is 2 miles and the Channel Tunnel Terminal at Cheriton (Calais 35 minutes) 3 miles. Ashford International Passenger Station with regular Eurostar services to Paris is 12 miles.
NB All distances are approximate.

DESCRIPTION
This enchanting period cottage offers impeccably presented accommodation which is exquisitely detailed and follows a smart contemporary theme throughout. The property offers surprising spacious accommodation with an entrance porch at the front with gothic arched windows, this leads to a most attractive sitting room which is open plan to the dining room. The kitchen beyond benefits from integrated appliances, lovely cabinets and marble effect work surfaces. Beyond the kitchen there is a separate utility room and a dark engineered oak floor runs throughout the ground floor. The first floor comprises 2 double bedrooms and a stunning bathroom.

There is a shallow garden at the front of the house which has been reduced in depth to create a single parking space and to the rear, the delightful courtyard garden provides a wonderful environment for alfresco dining and entertaining.

For room sizes refer to the floor plan.